CHVH
U bent aan het lezen
Kleur & Spiritualiteit
3

Kleur & Spiritualiteit

Bewust en onbewust worden we beïnvloed door de werking van kleur.

ROOD: Heldere kleur, primaire kleur. Kleur van de 1e chakra=>Wortelchakra. Het gaat om onze basisbehoeftes, veiligheid, familie en geaard zijn. De kleur rood straalt zelfvertrouwen energie passie en kracht uit.

ORANJE: Heldere en secundaire kleur. Kleur van de 2e chakra=>Heiligbeen chakra staat voor Levensvreugde-Innerlijk kind-Genieten. Met deze kleur in kleding geeft een extraverte indruk en straalt warmte en vrolijkheid uit. Goede kleur om te dragen bij creatieve beroepen. Oranje staat voor energie, vitaliteit en blijschap.

GEEL: Heldere en primaire kleur. Kleur van de 3e chakra=>Zonnevlecht chakra staat voor Wilskracht-Zelfbewustzijn-Ego. Geel straalt vrolijkheid en positieve sferen uit. Ook verschillende gele tinten zijn heel goed met elkaar te combineren.

GROEN: Secundaire kleur. Kleur van de 4e chakra=> Hartchakra staat voor Onvoorwaardelijke liefde-Gevoel. Draag je graag groene kleding, dan zeg je dat je creatief denkt en bereid bent samen te werken. Het is een positieve kleur, balans, evenwicht, vernieuwing.

BLAUW: Heldere en primaire kleur. Kleur van de 5e chakra=>Keelchakra staat voor Creativiteit-Communicatie-Zelfexpressie. Deze kleur word gezien als kalmte, rust en vertrouwen. De kleur voor een succesvolle sollicitatie gesprek. Met blauwe kleding straal je evenwichtigheid, efficiëntie en stabiliteit uit.

INDIGO: Secundaire kleur. Kleur van de 6e chakra=>Voorhoofd chakra oftewel 3e oog staat voor Intuïtie-Wijsheid-Visualiseren. Indigo kleur ligt volgens de traditionele indeling van het spectrum tussen blauw en spectraal violet. Het is een sterke en waardige kleur om te dragen. Combineer deze kleur met goud. Het dragen van de kleur stimuleert je lichamelijke, emotionele en spirituele gezondheid.

PAARS: Secundaire kleur. Kleur van de 7e en laatste chakra=>Kruinchakra staat voor spiritualiteit. De kleur word geassocieerd met luxe en kwaliteit. Vroeger droegen koningshuizen, priesters en rijke mensen veel paars. Het kan een tikkeltje arrogant over komen. Jij weet wat mooi is.

Wil je nog een stapje verder gaan in dit proces dan kun je ook kijken naar chakrasysteem en onze leeftijd & ontwikkelingsfase.