CHVH
U bent aan het lezen
Figuur(lijk)
13

Figuur(lijk)

Iedere vrouw is anders en zo ieder lichaam en figuur. We hebben allemaal wel eens gehoord van de volgende figuren: Appel, peer, plank en zandloper. Maar Dames eerlijk wij zijn geen appel of een peer.
Wij zijn mensen met een lichaam en wat wij graag willen is een balans in ons lichaam. Dit kunnen we doen door body balans punten te onderzoeken. Als je weet met welke tools je je eigen lichaam in balans
krijgt, weet je ook welke lichaamsdelen je kunt camoufleren of accentueren. Dit heeft niets meer te maken met een Appel of een peer figuur. Zo dat is dan even uit de wereld geholpen.

Als je dan weet waar jouw lichaam in balans is kun je met een aantal slimme kledingtrucjes je sterke punten benadrukken (accentueren) en je zwakkere punten afzwakken (camoufleren).
Het samenstellen van een perfecte garderobe is alleen mogelijk als je kleding weet te vinden die goed bij je figuur past. Stijl en mode zijn twee verschillende dingen. Stijl is tijdloos (eeuwig) , mode niet (korte duur).
Je figuur word in balans gebracht door naar de volgende punten te kijken:


1)Silhouet van het lichaam. Heeft het ronde of rechte lijnen?

2)Proporties. Hoe is de verhouding van de schouders ten opzichte van de heupen? Zijn de verschillende lichaamsdelen in proportie of zijn bepaalde lichaamsdelen meer aanwezig of juist minder?


3)Lichaamslengte en de beenderenstructuur. Ben lang, gemiddeld of juist klein? Heb je een fijne beenderstructuur of een zware beenderenstructuur.

4)Persoonlijke stijl. Wat draag je bewust of onbewust uit? En naar welke stijl zou je toe willen groeien.

Daarom vind het belangrijk om veel aandacht te besteden aan een garderobe waarvan de kledingstukken essentieel jaren meegaan en je iedere dag weer blij maken.